Gul kycklingsoppa

4 portioner
2 msk margarin 1 tsk fint rivet citronskal
4 msk vetemjöl 1 msk citronsaft
9 dl hönsbuljong 400 g kycklingfilé
1½ dl lättmjölk 1 tsk gurkmeja
  1. Smält margarinet i en kastrull på låg värme. Rör ner mjölet och låt det fräsa i 1 min. under omrörning.
  2. Späd redningen med buljongen och mjölken, men ta lite i taget och rör ut redningen ordentligt mellan varje spädning.
  3. Tillsätt citronskal och citronsaft. Låt koka upp under omrörning. Drag kastrullen ifrån plattan.
  4. Tag bort ev. senor eller hinnor ifrån kycklingfiléerna. Strimla kycklingen fint och lägg den i kastrullen.
  5. Koka sedan upp allt. Sänk temperaturen och låt soppan sjuda i ca 10 min. tills kycklingen är kokt.
  6. Häll ca hälften av vätskan och kycklingköttet i en matberedare.
  7. Tillsätt gurkmejan och mixa i 2 min.
  8. Tillsätt resten av vätskan och mixa ytterligare i ca 1 min. tills soppan är slät.
  9. Häll sedan tillbaka soppan i kastrullen och värm på den.

Servera gärna smörgås till soppan.

Copyright © Dietistkonsult Eva Olausson
Startsidan


Boken vänder sig framför allt till personer med fördröjd magsäckstömning orsakad av diabetes.

Fördröjd magsäckstömning kan även förekomma vid andra tillstånd.