Gastropares

Då mångårig diabetes kan orsaka nervskador, som t.ex. GASTROPARES (fördröjd magsäckstömning), presenterar jag här två böcker. Till min hjälp att framställa dessa faktaböcker har jag vid min sida haft professor Henrik Andersson på Klinisk Näringslära, docent Stig Attvall, diabetolog och professor Hasse Abrahamsson, gastroenterolog, samtliga verksamma vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

HANDLEDNING VID KOSTBEHANDLING AV PERSONER MED DIABETES OCH GASTROPARES
vänder sig framförallt till dietister och diabetessköterskor, men även andra vårdgivare. Läs mer under knappen "Handledning..."

RÄTT PÅ RÄTT SÄTT
är riktad som råd och hjälp till diabetiker. Innehåller recept på soppor, grönsaks-, kött- och fiskrätter samt goda såser och desserter. Läs mer under knappen "Rätt på Rätt Sätt". Boken finns även inläst på CD för Daisy-spelare.

OVERHEAD-SATS
Overheadsats och ett kompendium säljs på 2 CD-skivor. Mer info under knappen "OH-sats".

FÖREDRAG
Önskas föredrag om mat vid diabetes och diabetes med gastropares kontakta
Dietistkonsult Eva Olausson.

TELEFONKONTAKT
Besvarar enstaka frågor per telefon 073 7411174
Mer omfattande rådgivning, efter tidsbeställning, kostar 150 kr per halvtimma.
Dietistkonsult Eva Olausson.

Copyright © Dietistkonsult Eva Olausson Diabetes
Startsidan

Eva Olausson

Jag heter Eva Olausson. Jag är legitimerad dietist och specialiserad på diabetes och har de flesta åren varit verksam vid Diabetescentrum, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Jag är medicine doktor. Min avhandling bestod i att ta fram och vetenskapligt dokumentera en specialkost, som fungerar vid gastropares.

Avhandling:
Diagnosis & dietary intervention in patients with diabetic gastroparesis.